15.7. 2023

Плутон във Водолей

Плутон ще премине във Водолей за пръв път от края на 18-ти век и ще остане тук за две десетилетия. На Плутон ще му отнеме известно време да свикне със стила на въздушния знак и неколкократно ще се мести от Водолей обратно в Козирог. Той е прекарал вече известно време във Водолей през 2023г и отново ще бъде на 20-ти януари 2024г - когато ще остане до 1-ви септември. От 19-ти ноември Плутон ще остане във Водолей до 2043г, завръщайки се през 2044г преди да премине в Риби.

Плутон във Водолей

Кръстен на гръкция бог на подземното царство в астрологията Плутон символизира дълбочина, мистерия, цикли на смърт и прераждане, както и разрушение и създаване. Далечната му позиция спрямо слънцето има значителен и дълготраен ефект повече върху обществото като цяло, отколкото върху индивидите. Дава ни шансове във всички сфери на живота, но в същото време може да ни доведе до мании, противоречия и жажда за власт, тъй като Плутон привлича към нас драматични събития.

Напредничавия и неконвенционален Плутон командва социалните отношения, технологиите, равенството, науката и хуманитарните дейности. По тази причина трансформационната сила на Плутон ще се прояви в тези сфери и ще предизвика промени в обществото, главно посредством технологии и наука. Тази силна връзка ще се отрази на начина, по който работим, общуваме, получаваме информация и разбираме света. Ще постави акцент върху социалната справедливост и ще търсим пътя към по-висша свобода.

Тази връзка ще усили интуицията и ще подпомогне духовното израстване. Водолея се свързва с по-висше съзнание и енергията на Плутон ще предостави време за самооткриване в дълбочина. Тази енергия обаче може да предизвика конфликти. Водолея цени свободата и индивидуалността, но тъмната страна на тези позитиви може да прерасне в чувство на деление и неразбиране. По тази причина можем да очакваме промени също и в нашите взаимоотношения.

Хората родени под знака на Водолея или които имат Водолей в хороскопа си ще усетят по-осезаемо въздействието от прехода на Плутон. Те многократно ще се освобождават от стари навици за да намерят пътя си напред.

Ерата на съюза Водолей-Плутон ще има значително въздействие върху обществото и индивидите, което може да е както положително, така и отрицатено. По тази причина е важно да възприемем енергията на Плутон и да работим с позицията му във Водолей, така че да можем да успеем в личния ни живот, но също така и в обществото като цяло.