15.7. 2021

НЛО

НЛО е актуална и вечно обсъждана тема от десетилетия. Всеки от нас със сигурност се пита дали сме сами във Вселената. Нуждаем се от наука, за да прогресираме постепенно и да предприемем стъпки, за да продължим напред по въображаемото „познавателно пътешествие в космоса“, все още малка част от обширната ни обкръжение.

НЛО

Съществуват различни теории за това как биха изглеждали мистериозните същества от друг свят. Дори намерихме снимка, но за съжаление нейната автентичност не е доказана. Това, което е сигурно е, че колкото повече непознати видове имат общо с нас, толкова по-вероятно е те да се свържат с нас или да посетят Земята, ако могат. Въглеродните форми на живот биха могли да представляват интерес за планети, подходящи за живот, базиран на въглерод, кислородни форми на планети с кислородна атмосфера и несъмнено много други варианти.

Една от предпоставките извънземните цивилизации да ни открият е, че те ще бъдат поне толкова интелигентни и успешни, колкото и ние. Притеснителното при това е, че ако следваме примера на Земята, хищниците ще превъзхождат с висш интелект, ще използват преследване и любовни тактики. Изучаване също може да бъде причина да посетят нашата планета.

За останалите обитатели на Вселената ние лесно можем да бъдем проследени с помощта на радиосигнали. Търговското излъчване на Земята функционира от повече от 100 години, което означава, че всеки в рамките на 200 светлинни години може да прихване нашите сигнали и да установи комуникация. Хората не сме засекли такъв сигнал от никой друг, което може да означава две неща. Или не съществува никой на такова разстояние, освен нас, или те са по-напреднали в техническо отношение и използват средства, различни от радиовълните.

Една от най-известните личности, за които се твърди, че са влизали в контакт с нещо от друг свят, е Боб Лазар. Съобщава се, че той е работил близо до зона 51 за изследване на космически кораби. Американското правителство отрече всичките му твърдения, но няколко години по-късно се оказа, че той наистина е работил в базата в района. В работата си Лазар твърди, че е попаднал на правителствени документи, доказващи комуникацията на човечеството с извънземни същества през годините. За съжаление не е в състояние да представи доказателства за това твърдение.

В миналото се приемаше за даденост, че сме сами в космоса. Човечеството се е смятало за върха на еволюцията и единствените неща, които човек вярвал, че го превъзхождат, били Бог и ангелите. В днешно време, с безброй научнофантастични филми и конспиративни теории по темата, много хора вярват, че интелигентен живот извън нашата планета наистина съществува. Междувременно можем да сами да си представяме тези извънземни същества, тяхната естествена форма и същност може да останат завинаги неясни за нас.