1.6. 2018

Хранене в съответствие с астрологията и лунния календар

Забравете за безсмислените диети, следвайте естествения начин да поддържате килограмите си и да сваляте тегло разумно - използвайте лунния календар.

Хранене в съответствие с астрологията и лунния календар

Лунният календар е базиран на традиционната астрология. Разположението на планетите, включително и Луната, не само влияе на психиката и емоциите ни. Лунните фази имат ефект и върху естествените процеси на нашата планета, включително и човешкия организъм. Следователно, ако се научим да да координираме действията си и да се храним според моделите на астрологията, не само ще подпомогнем на тялото си здравословно, но и можем да засилим регенерацията особено метаболизма, които допринася за по-бързото изгаряне на калориите.

Ключът към успеха е следенето на фазите на луната. Най-важното нещо, което трябва да знаете за Пълнолунието и Новолунието, от които е лесно да си направим извод кога Луната „намалява“ и кога „расте“ - тези са основните четири фази, които ще разгледаме по-подробно. Подробна информация и точни данни, включително и точно време, можете да намерите на нашия Лунен календар.

1. Новолуние

В тази фаза на Луната, изгарянето на калории е доста по-бързо, също така способностите на тялото за детоксикация са най-високи. Затова, тогава е идеален старт за разумна диета. Особено на този ден (не само на този), трябва да пиете достатъчно количество вода. Необходимо е да пиете поне два литра неподсладени течности на ден (чиста вода, вода с лимон или неподсладен чай).

2. Първа четвърт (Луната расте)

Тази фаза на Луната е най-трудна за нас, защото допълнителни калории се задържат и затова сме склонни да качваме килограми. Много е важно да следим какво приемаме.

Трябва да избягвате най-вече сладка, мазна или пържена храна. В този период, пушените меса също няма да ви бъдат полезни. Трябва да ядете зеленчуци (приготвени по ваш вкус), плодове, ядки, бобови растения, соя, бяло месо (пиле, риба), овес, пълнозърнест хляб и млечни продукти (но внимавайте - само тези, които не карат тялото ви да произвежда прекалено слуз).

3. Пълнолуние

Пълнолунията могат да бъдат много вълшебни, но понякога жестоки към човешкото здраве. Най-честите проблеми включват проблеми със съня, умора, раздразнение и нервност. Нашите тела задържат вода и нараняванията заздравяват по-бавно в този период.

Като знаем, че организма ни е пълен с негативно влияние, нашата диета трябва да бъде много скромна. Трябва да избягваме храни богати на енергия - храни с много мазнини или захар. Идеално е да приемате зеленчукова, плодова салата или смути. Някои експерти съветват да се пости поне 8 часа преди да се случи пълнолунието.

4. Последна четвърт (Луната расте)

В тази фаза ще почувстваме нов прилив на енергия. Метаболизма и храносмилането работят с пълна сила и още повече, ние имаме желание да се движим. Затова, ако не планирате да отслабвате, а само да поддържате тялото си, можете да хапнете нещо по-малко здравословно (но в нормални граници, със сигурност това не означава, че можете да изядете цял шоколад наведнъж!) С предстоящото Новолуние, способността да изкараме токсините от тялото си нараства също. Следователно ще бъде много по-лесно да сваляме килограми.

Трябва да избягваме тежки, пържени храни с много наситени мазнини или прости захари. Препоръчва се да се поема диетична храна богата на хранителни вещества и фибри - зеленчуци, бобови храни или плодове. И последно, но не по значение, бяло месо.