14.10. 2015

Хороскоп стъпка по стъпка

Както знаем, за да разберем Вашия хороскоп, Вие трябва поне да ни кажете Вашата рождена дата. Но малко хора знаят, че два други детайла са също толкова важни: място на раждане – географско местоположение и точното време на раждане (поне часът). След като включим тази информация нов свят ще се отвори пред Вас. Хороскоп създаден специално за Вас.

Хороскоп стъпка по стъпка

И как точно работи това на теория? Най-важното нещо е да определим точно съотношението на качеството и елементите. Тази класификация се прилага обикновено на хора в един от дванайсетте зодиакални знаци. Има четири елемента (огън, въздух, вода и земя) и три астрологически качества (основно, постоянно и променливо). Логично, за всяко качество принадлежат по четири зодиакални знака, които могат да се видят в следната таблица:

  ОСНОВНО ПОСТОЯННО ПРОМЕНЛИВО
ОГЪН Овен Лъв Стрелец
ВЪЗДУХ Везни Водолей Близнаци
ВОДА Рак Скорпопн Риби
ЗЕМЯ Козирог Телец Дева

Тази класификация е много важна за определяне на силите и енергията на хороскопа, която ни влияе и също така, да разберем основния нрав на всяка зодия.

Следващата стъпка е да научим знака на Асцедента. Сега трябва да знаете точния час на Вашето раждане, за да можем да получим по-точна картина за човека и неговите отличителни черти на характера. И какво означава термиът Асцедент? Той е първият и най-важен (кардинален) дом (виж отдолу), който определя основните аспекти на индивида. Неговата личност, външен вид и здраве. Този факт във връзка с Вашата управляваща планета (известна като регент), която принадлежи на всяка индивидуална зодия, ни дава информация за начина на живот на индивида. Неговата производителност, изразяване и успех.

Последно, но не по значение, когато създаваме хороскоп, ние трябва да обърнем внимание на разположението на Слънцето, Луната и планетите и тяхното разпложение в астрологическите домове. Такъв астрологичен дом, може да бъде представен като място, оставено настрана за даден зодиалакен знак в периметъра. Има дванадесет такива домове, колкото са зодиакалните знаци. Тяхното положение е индивидуално за всеки определен човек и зависи и от двете - географско разположение и дата и час на раждане. Такава интерпретация може да ни каже много за областите в живота, в които индивида ще изпъква или, от друга страна, областите, в които няма да има успех.

Всъщност, астрологията не е толкова проста, но се надяваме, че тази статия Ви беше полезна да научите поне основите за това, какво представлява хороскопа. Нека оставим нашите опитни астролози да се тревожат за останалото.