14.10. 2015

Астрология и връзки

Както знаем, астрологията е област на науката, която описва и обяснява явленията във вселената. Много култури в историята са опитвали да предскажат бъдещето чрез звездите, планетите и пр. Астрологията предимно изследва връзката между Земята (и животът на нея) и планетите или другите небесни тела, които са в слънчевата система.

Астрология и връзки

Чест обект на интерес в астрологията е, например, Луната и свързаните природни явления (като приливите), но също и влиянието й върху човешката психика и връзките. По отношение на връзките, тази секция е някак си по-сложна.

Има голям брой фактори, които въздействат върху човешките връзки – независимо дали е връзка между партньори, приятели или в работата. Следователно е ясно, че самата астрология не може да ги определени точно. Но е възможно от позицията на планетите и други аспекти да се определи тяхното предположение. Благодарение на звездите и хороскопите, можем да определим, например, посоката на връзката между двама човека и тяхната перспектива за бъдещето, ако знаем техните зодиакални знаци. Например, знаем, че ако Венера застане в отрицателен аспект, хората родени в зодия Телец са склонни към агресия, и следователно е трудно да се разбираме с тях.

Един от най-важните фактори, който влияе на нашите връзки е генетиката. Дали ни харесва или не, имаме известна информация кодирана в нашите гени. Тази информация влияе не само на физическото ни устройство, но и на нашето поведение. Еволюцията е отговорна за създаването на определен модел на съвременни връзки (макар, че преди беше различно). Ако поради различни обстоятелства, връзката се отклонява от този модел, никой от участниците във връзката не е щастлив. Практически, това означава, че те не се държат така, както е кодирано в тяхната генетична информация. Астрологията и хороскопите се намесват тук. Чрез тях, хората могат да получат инструкции или съвет за това, как да се държат в определени ситуации, така че връзките да останат в хармония.

Хороскопите също ще Ви помогнат да разберете основните правила за определяне и разбиране на други хора, на основата на тяхната съдба, от положението на планетите и след това да изберете подходящ партньор. Но първо трябва да разберете себе си. Поставете си собствени цели, които ще Ви удовлетворят и се фокусирайте върху тях. Ако не сте щастливи, хората около Вас също не могат да бъдат щастливи. Да обобщим. Ако искате да живеете в хармонична връзка и да можете да се възползвате от всеки шанс, които ви се отдаде, трябва да знаете правилата, за това какво да промените или какво искате да постигнете. В тази сфера астрологията може да Ви бъде полезна.