1.10. 2017

Астрология и темперамент

В психологията, както добре знаете, има четири основни типа темперамент: холерици, сангвистици, флегматици и меланхолици. За обикновените психолози, ако не познават човека добре, трябва да разчитат на различни тестове. Докато един астролог може да определи психо-физическите характеристики на човек само чрез личния му хороскоп. Единствената необходима информация е: точното време и място на раждане.

Астрология и темперамент

Ключът към индивидуалния психо-физически анализ е позицията на изгряващия зодиакален знак ( изгряващ зодиакален знак в момента на раждане). Възможно е и точно да се определи, че всеки от четирите темперамента отговаря на специфичен елемент (следователно към тройност на зодиакалните знаци, които представляват всеки от елементите).

Холериците отговарят на елемента огън, който е представляван от тези зодии: Овен, Лъв и Стрелец. Този темперамент се характеризира с импулсивно поведение и реакции. Предимство на холериците е, че не се влияят от външни фактори, въпреки, че недостатък е, че издръжливостта е краткотрайна. Следователно, такъв човек обикновено е избухлив.

Сангвистиците отговарят на елемента въздух и зодиакалните знаци са: Близнаци, Везни и Водолей. По принцип, реакциите на тези хора често са бързи, но слаби и краткотрайни. Голямо предимство на този темперамент е високо развитите комуникативни умения. Обаче, недостатък е лабилността.

Флегматиците отговарят на елемента вода, чийто зодиакални знаци са Рак, Скорпион и Риби. Тези индивиди имат нужда от силен стимул да реагират. Реакциите идват бавно, но са силни и траят дълго. Предимствата на този темперамент са вниманието, съчувствието и артистичността. От друга страна, емоционалната зависимост може да е недостатък.

Меланхолиците отговарят на елемента Земя. Зодиакалните знаци са: Телец, Дева и Козирог. Предимствата на тези личности са практичност и постоянство. Недостатъци, обаче, са тромавостта и бавните реакции. Следователно, тези индивиди имат нужда от силни и дългосрочни стимули, за да реагират.