1.10. 2018

Силни и слаби позиции на планетите

Както вече знаете, в хороскопа всяка планета в слънчевата система е свързана с (и следователно управлява) конкретен зодиакален знак. Сферата е разделена по този начин, така че Слънцето управлява зодия Лъв, а Луната управлява зодия Рак. Още повече, всяка от „традиционните“ планети (планетите, които са били открити по-рано - вътрешните планети в слънчевата система + Юпитер и Сатурн) управляват два зодиакални знака по този начин: Меркурий управлява зодия Дева и Близнаци, Венера управлява зодия Телец и Везни, Марс управлява зодия Овен и Скорпион, Юпитер управлява зодия Риби и накрая Уран управлява зодия Козирог и Водолей. „Новите“ планети, които са били открити по-късно са свързани със зодиакалните знаци по следния начин: Уран е издигнат в зодия Водолей, Нептун е издигнат в зодия Риби и Плутон е издигнат в зодия Скорпион.

Силни и слаби позиции на планетите

Затова, ако планетите се движат в своите зодиакални знаци, това означава, че влиянието е по-силно. И обратно, влиянието на планетата ще бъде подтиснато (отслабено) ако се движи обратно на знака. Следователно, Слънцето ще бъде отслабено във Водолей, Луната ще бъде отслабена в зодия Козирог. Но в този случай има две основни неща, движенията на противоположния знак не се проявяват силно като имаме предвид факта, че те са много доминантни сами по себе си. Затова, Меркурий е отслабен в зодия Риби и Стрелец, Венера в зодия Скорпион и Овен, Марс в зодия Телец и Везни, Юпитер в зодия Дева и Близнаци и Сатурн в зодия Рак и Лъв.

Затова е необходимо да обръщате повишено внимание на тези силни и слаби позиции на планетите, за да можете да разтълкувате хороскопа си по-точно. Ако искате да разберете повече за позицията на планетите в конкретни знаци и тяхното влияние, препоръчваме ви да посетите нашата страница Планети, където можете, например, да намерите таблица със сегашната позиция на планетата в небето. Можете да изчислите позицията в деня и часа на вашето раждане и следователно да разберет