1.2. 2021

Китайска Нова година 2021

Според нашия календар Китайската Нова Година или Лунната Нова Година започва по-късно отколкото в обичайно посочваните календари. Григорианският календар е един от слънчевите календари и не е обвързан с лунната фаза; всяка година има фиксирана продължителност, с изключение на високосната година. За разлика от него, началото на Китайската Нова Година е променливо и варира между 21 януари и 20 февруари.

Китайска Нова година 2021

Лунната Нова година се определя астрономически, настъпва с второто новолуние след зимното слънцестоене и въз основа на наблюдението на лунните цикли. Лунният календар е доста подобен на нашия слънчев; има и 12 месеца, но само 354 дни. Разликата от 11 дни кара китайската Нова година да се движи с 11 дни напред. Следователно в този календар няма „зимни месеци“ или „летни месеци“; всеки месец може да бъде във всеки сезон.

През 2021 г. началото на годината се пада на 12 февруари и ще бъде годината на металния Бивол. Тази година ще бъде по-предизвикателна по отношение на кариерата, ще бъде по-взискателна, но няма да пропуснете възнаграждението след упоритата работа. Според китайския хороскоп, 2021 година е идеална за цялостно подобрение. Ще бъде година на усърдие. Трябва да се обърне внимание на всички проблеми, породени от предходната година на промяната.