3.4. 2017

Змиеносец

Ако сте родени през първата половина на декември или познавате някого, обърнете внимание. Ако се интересувате от астрология, без значение кога сте родени, може да е интересно и за вас. Особено, ако имате различия в общите характеристики на всеки знак.

Змиеносец

Змиеносецът е съзвездие, което е разположено между съзвездие Скорпион и Стрелец. Слънцето го засяга в периода между първи и осемнадесети декември. Представителите на зодия Стрелец може да твърдят, че този период принадлежи на тях, ние обаче се надяваме да изясним това максимално.

Нашите славянски предшественици, индуси и зороастри, знаели, че слънцето минава през това съзвездие. Те също били убедени, че хората могат да разчитат само на себе си, защото боговете били глухи за молитвите им. Периодът, в който слънцето минава през Змиеносец е периодът на доказване и духовно прераждане. Свързва ни с вселената и с други светове. Змиеносец прехвърля енергия от кръга на зодиака в спирала, която дава пълен достъп до ново развитие.

Земята е предмет на потомствено движение, което причинява леко преместване на оста, която също има влияние в класификацията на зодиакалните знаци. От времето, когато древните вавилонци са определили 12-те знака на Зодиака, небето се е преместило малко, а с него и зодиака.

Времето, когато Слънцето е контролирано от Змиеносец е шестседмичен цикъл, когато хората с огромен енергиен потенциал или силна интуиция са родени. Те често стават психолози, лечители или мистици. Някои от тях вършат добри дела на нашата планета, а останалите точно обратното. Няма никой по средата. Змиеносците са въплъщение на крайности. Те или донасят радост и щастие (например Сатия Сай Баба) или беди и нещастия (Аугусто Пиночет). Те са изключително силни или слаби, те постъпват мъдро или напълно глупаво. Не всички от тях знаят как да използват дарбата си. Те често трябва да загърбят всичко след тях или да възкръснат като Феникс от пепелта и да се превърнат нов човек.

Трябва ли да включим Змиеносец в зодиака или не?

Както обикновено, има две гледни точки по темата. Някой твърдят, че Змиеносецът не е знак на Зодиака, а само съзвездие , следователно няма нищо общо с древната и съвременната астрология. Други се опитват да докажат обратното ,че допълването на Змиеносец в астрологията и корекция на данните, може да докаже влиянието му.