15.10. 2023

Пламък близнак

Всеки човек има шанс да срещне през живота си своя пламък близнак. Тази връзка често се бърка със сродната душа. Сродната душа влиза в живота ни за да ни подкрепи и да се присъедини към нас в нашето пътуване. Срещата с пламък близнак, от друга страна, предизвиква радикални промени в живота. Той държи огледало пред нас, през което можем по-добре да разберем собствените си желания, силни и слаби страни.

Пламък близнак

И сродната душа и пламъкът близнак са духовни връзки, но се проявяват по различен начин. Вярва се, че в света имаме няколко сродни души, но пламък близнак съществува само в едно друго прераждане. Той е разделянето на една душа на две части, които са станали цели сами поотделно.

Ако сте преживели среща, която сте почувствали като че сте срещали някого и преди или сте имали чувство за любов от пръв поглед, това вероятно е бил пламък близнак. Хората в подобни взаимоотношения споделят една интензивна връзка и ясно възприемат енергията един на друг, дори когато те не са заедно физически. Тази връзка по-принцип бива по-интензивна във всяко отношение. За съжаление дори и в отрицателния смисъл, лесно може да стане разрушителна. Въпреки това въздействието на дадена връзка винаги е дълготрайно, защото включва високо ниво на физическа и психическа интимност, която преобразява и двамата. Една раздяла носи болезнена загуба подобна на загубата на частица от собствената си душа.

Астрологията може да ни помогне да определим дали някой е пламък близнак. Двойката често е родена под един и същи знак или един и същи елемент, което помага да се обяснат техните споделени качества. В някои случаи те може дори да имат един и същи рожден ден. Това обаче не е правило и те може да споделят в хороскопите си и други позиции на планетите или лунните възли.

Едно от най-честите погрешни схващания за пламъците близнаци е, че те винаги са романтични връзки. Въпреки че това често се случва, те може да бъдат също и платонични, в семействата или между приятели. Те обаче винаги са дълбока духовна връзка, която не може да се сравни с никоя друга.