1.3. 2018

Индиански хороскоп

Индианският хороскоп е базиран на различен принцип от този, с който сме свикнали - придава животински характеристики на хората. Това води началото си от огромния респект към природата. Показва какви видими (и невидими) характеристики сме получили в деня, в който сме се родили и носим за цял живот. Индианският хороскоп, като нашия е разделен на дванадесет части - дванадесет тотема под формата на животни. Според датата си на раждане ще разберете с какво животно се идентифицирате.

Индиански хороскоп

Сокол (21 Март - 19 Април)

В легендите, Соколът винаги е символизирал сила, небе, достойнство и благородство.

Хората родени под знака на Сокола са смели имат страхотни умения за наблюдение. Те също могат да използват своята изобретателност и мъдрост. Това ги прави, овен другите неща, истински лидери, които другите следват подсъзнателно. Обаче, тези хора рядко са склонни към компромиси. Ако те искат да постигнат нещо, не се страхуват от препятствието и го искат веднага. Следователно, може да възникне проблем, ако срещнат друг авторитетен човек като тях.

Бобър (20 Април - 20 Май)

Индианците вярвали, че бобрите имат магически свойства. Иначе, как е възможно да бъдат толкова перфектни и прецизни в уменията си да строят.

Хората родени под знака на Бобъра обикновено са активни и умни, но и добри. Те са щастливи в позната обстановка, защото се чувстват в безопасност. В кариерата, те са трудолюбиви, упорити и не се отместват от пътя, по който са тръгнали. Проблеми може да възникнат, когато Бобрите са прекалено загрижени за нещо. В такива моменти, те не осъзнават какво се случва около тях.

Елен (21 май – 20 юни)

Този господар на горите винаги е считан за свещено животно. Преди всичко, той символизира жизнена сила, мъдрост и благородство.

Хората родени като Елени са благородни, но също така нежни и чувствителни. И най-важното нещо за тях - те могат да споделят и да приемат по равно. Те нямат проблеми при срещите с нови хора и изглеждат чаровни за хората около тях. Това, за нещастие, понякога води до самодоволство и повърхностност във връзките. От друга страна, техните отлични комуникативни умения ги предопределят като страхотни дипломати.

Кълвач (21 юни – 21 юли)

За индианците Кълвачите са били символ на любов, скромност и саможертва. Според легендите, те са мощни лечители.

Човек с характерните черти на Кълвач обикновено е лоялен и предан приятел. Те са много чувствителни и състрадателни. Те помагат на останалите с изключително търпение и често за сметка на тях самите. По отношение на връзките, изключителната грижа в някои случаи може да бъде по скоро нежелана. Обаче, Кълвачите не могат да се спрат, техните действия са диктувани от чувствата им.

Сьомга (22 юли - 21 август)

В природата, Сьомгата е велик войн. Индианците са мислили същото и за хората родени по знака на този тотем.

Тези индивиди акцентират на мъдростта. Те имат голям чар, затова хората им се доверяват и ги харесват. Те имат огромна самоувереност и са родени лидери. Те живеят максимално и изживяват връзките си доста силно. Те оценяват честността над всичко. Ако се сблъскат с нечестност или нечестно отношение, следва бърз край.

Мечка (22 август - 21 септември)

За индианците, мечката е най-свещеното животно, тя е Пазителят на горите. Тя е символ на огромна сила и дързост.

Вероятно няма да разпознаете хора родени под този тотем първоначално. Те не показват какво притежават. Обаче, ако са в беда, скритата им сила се събужда. От друга страна, това качество често е придружено от инат. Мечките обикновено са много упорити, ето защо те стават страхотни учители.

Гарван (22 септември - 22 октомври)

Гарваните, за разлика от останалите птици, са много чисти и никога не пренасят болести. Сигурно затова са им приписвали лечителски способности.

Тези хора са много спокойни. Те често са самотници, но в точния момент техните социални способности могат да бъдат разкрити. Гарваните не бързат, те предпочитат да премислят отговора си. Те обичат да пътуват и е възможно да се устроят някъде в чужбина. Те се съпротивляват към всичко, което може да ограничи свободата им.

Змия (октомври 23 – ноември 22)

Змията, в индианската култура, е символ на голяма мъдрост и интуиция, дори и свръхестествени способности.

Индивидите родени под тотема на Змията са честни и открити. Те не държат на материалните неща, нито на компромисите или оправданията. Те виждат само две противоположности (например, добро и лошо) и нищо по средата. Тези хора са много упорити, когато преследват целите си. Обаче, понякога са раздразнителни.

Сова (23 ноември – 21 Декември)

Совите могат да бъдат мистериозни. От една страна, те са символ на мъдрост и доброта, но от друга стана те се свързват с нещастие.

Хората, които имат Сова за тотем са отворени към всичко ново, честни са и имат силна воля. Често тези индивиди жертват себе си за другите, дори да е за тяхна собствена сметка. Те могат да пазят тайна, ето защо хората около тях се обръщат към тях с доверие. Обаче, личният живот на Совите често е неподреден и не им се разминават проблемите в любовта. Гордостта е тяхната слабост.

Гъска (22 декември - 19 януари)

В индианските легенди Гъската е символ на енергия, прилежност и амбиция.

Хората родени под тотема на Гъската имат същите качества. Те са способни да изненадат обкръжението си с всеотдайност и сила. Тези индивиди могат да бъдат успешни атлети, както и бизнесмени. Обаче, имат един недостатък – тромави са. Те често не могат да реагират ефективно на спонтанни събития и бързи решения. Те са склонни да бъдат емоционално затворени.

Видра (20 януари - 18 февруари)

Индианците са считали Видрата за символ на нещо ново, промяна към по-добро и надежда.

Хората родени под тотема на Видрата са ентусиазирани, жизнени и трудолюбиви. Те не се страхуват от препятствия - те ги приемат като възможности или предизвикателства. Те притежават чувство за хумор във всяка ситуацията и затова са идеална компания дори в трудни моменти. Обаче, Видрите имат голям недостатък по отношение на връзките - те не търпят несправедливости и са склонни да бъдат ревниви.

Вълк (19 февруари - 20 март)

Въпреки, че Вълкът е считан за знака на злото в приказките, в индианската митология той е много свещено животно.

Хората родени под този тотем са нежни и срамежливи на пръв поглед. Те са емоционални и любовта е много важна за тях. Когато са в най-добра форма, всеки вълк е мил, благороден, но и страстен. Обаче, ако някой ги отхвърли, те страдат много и понякога могат да бъдат отмъстителни. Те са склонни да бягат от реалността в света на фантазиите, за да се предпазят срещу негативните ефекти на външния свят.